Cremorne Point, Sydney. 
This house was built in 1917 but as time passed, the building became so dilapidated that the owners decided on a complete renovation.This was an opportunity to reconfigure their home to suit their young family, create an easy flow throughout the house and provide privacy for family and occasional guests.

The top floor that you can see in the photo became the main bedroom. To the left, is the ensuite bathroom. Both of these rooms now have doors leading onto the cantilevered deck and a view of the harbour. As a detail, the posts you can see are 150 x 150 Blackbutt.

Midddle floor - This is the main living area, comprising large kitchen with open plan living moving onto the main deck (ref. lower photo). This entire living and deck space takes full advantage of the aspect (sun and shade) as well as the view. 

Lower Floor - Originally, this basement could only be accessed by walking down the side path. It was used as the laundry and an adjacent room with fireplace was unuseable due to excessive damp problems. We excavated further towards the front of the house and hence provided interior stair access as well as a new laundry, bathroom and rumpus on this level.

The shows the addition of the main deck (waterproof area under with lighting) with 150 x 150 continuous Blackbutt posts. At deck level, these posts are routed to take recessed globes providing subliminal deck lighting - great for enjoying the deck, the view of the harbour and minimising the effect of external lighting for the neighbours.




Lionel Curtin Design & Draft


0402 833 626     in Australia

+61  402  833626     overseas callers


lionelcurtin@optusnet.com.au


www.lionelcurtin.com 
Construction Project
 
HARD HAT AREA
HomeAbout UsInterstate ClientsProjectsRecent Projects